Finalisten Topkuil 2017 bekend

Geplaatst op dinsdag 10-10-2017

De drie finalisten voor Topkuil 2017 zijn inmiddels bekend. Het betreffen Martin Immink uit Daarle (OV), Krijn Jan Polinder uit Nunspeet (GD) en Simon Kat uit Dirkshorn (NH).

Bij de voorselectie zijn alle kuilen met de maximale score, en de winnaars per provincie geselecteerd. Bij de selectie is vooral gekeken naar het motiveren van de vragen die gesteld zijn. Van de tien veehouders met de beste motivatie zijn vervolgens de volledige kuilanalyse en de Kringloopwijzer opgevraagd. Daaruit is een top 3 gekozen. De betreffende finalisten lieten zien dat zij naast een goede kuil, ook in staat waren om deze efficiënt te benutten.

Jury op bezoek

De jury van Topkuil is donderdag 5 oktober bij de drie finalisten op bezoek geweest om het management achter deze topkuilen te beoordelen. Net als eerdere edities zullen daar videoreportages van verschijnen op Melkvee.nl en zal daar aandacht voor komen in het vakblad Melkvee. Op die manier hoopt de jury andere melkveehouders meer inzicht te geven in managementmaatregelen die tot betere kuilen leiden.

Topkuilevenement

De jury maakt De winnaar van Topkuil 2017 bekend tijdens het inspirerende Topkuilevenement ‘Hoe melkt uw kuil’. Dit evenement wordt gehouden op woensdag 9 november in Havelte (DR).